Dvaja Bratislavčania čelia obvineniu zo zločinov

02.08.2013 Bratislava

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V zo zločinu vydierania v súbehu so zločinom lúpeže formou spolupáchateľstva obvinil 26-ročného Borisa a 29-ročného Petra. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ PZ spracoval pre prokurátora podnet na väzobné stíhanie obvinených Bratislavčanov. V súčasnosti sa obvinení nachádzajú v cele policajného zaistenia, kde zotrvajú až do rozhodnutia súdu o ich vzatí do väzby.
K lúpežnému prepadnutiu prišlo v sobotu (27.07.2013) v čase medzi 02.00 hod a 03.00 hod v Bratislave na Tupolevovej ulici. Podľa doterajších zistení obvinení muži pred vchodovými bránami udreli 23-ročného Bratislavčana neznámym predmetom do zadnej časti hlavy, v dôsledku čoho poškodený spadol na zem. Obvinení muži naďalej pokračovali vo fyzickom útoku, pričom poškodeného ležiaceho na zemi spoločne kopali, udierali a skákali mu po celom tele. V okamihu, keď muži s útokom na chvíľu prestali, spozoroval poškodený nad sebou dvoch mužov, ktorí sa mu s nožom v ruke vyhrážali fyzickou likvidáciou a naďalej pokračovali vo fyzickom napádaní poškodeného. Pred tým, ako z miesta utiekli, odcudzili poškodenému topánky, ktoré mal poškodený na nohách a z vrecka nohavíc mu vzali hotovosť 10,-€.
Protiprávnym konaním bola poškodenému spôsobená materiálna škoda vo výške cca 50,-€. Pri útoku poškodený utrpel otras mozgu, opuch záhlavia, pomliaždenie rúk, driekovej kosti a záušia.
Obvineným mužom v prípade preukázania viny hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody v trvaní štyri až desať rokov.
 
npor. Mgr. Karina Považanová
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región